Grondwerken

Grondverzet en grondwerk vormen de basis van veel verschillende werkzaamheden tijdens het aanleggen van een nieuwe tuin of het renoveren van een bestaande tuin. Zo heeft bestrating een goede ondergrond nodig om niet te verzakken, zijn de planten in uw tuin gebaat bij goed doorwortelbare grond met voldoende voedingsstoffen en heeft een veranda of tuinhuis een goede fundering nodig.

Tuin afgraven en grond afvoeren.
Het leeghalen en afgraven van een tuin gebeurt voornamelijk bij het aanleggen of renoveren van een tuin. Oude grond, onkruid, boomwortels en ander spul wordt uitgegraven en afgevoerd en vervangen door nieuwe vruchtbare grond. Ook wordt met het afgraven het fundament gelegd voor een nieuwe indeling van de tuin.

Ook voor losse werkzaamheden kan het nodig zijn om uw tuin af te graven, zoals bijvoorbeeld het aanleggen van een vijver of een nieuw gazon, het planten van bomen, haag, plaatsen van een tuinhuisje of het ingraven van een trampoline.

Als u zelf de grondwerkzaamheden uitvoert kunt u ons in de armen nemen voor het afvoeren van uitgekomen grond of andere materialen.

Tuin egaliseren.
Uw tuin egaliseren houdt in dat de grond weer vlak en egaal gemaakt wordt. Het is bijvoorbeeld essentieel om bij het aanleggen van nieuwe bestrating zoals een terras, tuinpad of oprit de ondergrond te verbeteren. Dit voorkomt verzakkingen of problemen met de afwatering. Ook bij de aanleg van een nieuw gazon is egaliseren van belang om een mooi vlak resultaat te krijgen.

Tuin ophogen.
U kunt ervoor kiezen om uw tuin te laten ophogen voor de aanleg van een verhoogd terras of om de afwatering te verbeteren. Afhankelijk van het doel van de ophoging kan er echter ook gekozen worden voor vul materiaal, zoals bijvoorbeeld tuinaarde,grond, zand, of gebroken puin.

Rioleringswerkzaamheden en hemelwaterafvoer.
Als u een schuur of bestrating in uw tuin hebt, kan regenwater een lastig probleem zijn. Het aanleggen van hemelwaterafvoer en draingoten/drainage is vaak onzichtbaar, maar zeker een belangrijk onderdeel van uw tuin. Wij zorgen voor een degelijke aanleg daarvan, zodat u zich geen zorgen hoeft te maken bij regenval.

JDerks tuinen voor uw grondwerken?

Ontdek meer van onze diensten.

Naast grondwerken bieden wij nog meer diensten aan, bekijk ze hieronder

Sierbestrating

Wilt u een nieuw terras, oprit of pad aan laten leggen? Wij helpen u graag verder!

Sloopwerkzaamheden

Sloopwerkzaamheden van grote - of kleine omvang? Bekijk wat wij voor u kunnen betekenen!

Tuinaanleg

Wil jij weer heerlijk in je tuin kunnen vertoeven? Ontdek nu wat wij voor jou kunnen betekenen!
Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?